Advertising
 
Posted by: John Brace | 16th February 2011

Planning Committee – 15/2/2011 – Part 2 – North West House, West Kirby

The petitioner handed round a diagram to the committee members and told them his name was Steve Johnson. He told them his parents lived nearby and that he had two objections. He felt the application for a canopy was a change of use and referred to a previous application. He felt it was not a balcony, but a roof and the balustrade was only ornamental.

He felt there was no evidence that the structure of the canopy would cause an extra problem regarding noise. He said the design was similar to an amphitheatre and it would project the noise forward and downward. He had been in correspondence with the Director of the Acoustics Research Unit which was part of the School of Architecture at Liverpool University.

He pointed out an important, existing problem with noise. He mentioned out of thirty reports to the police, nineteen had been from music. There was live music and noise from these premises. He felt the worst was the first floor which needed soundproofing. There had been investigations by Environmental Health who were tonight measuring the noise.

He felt there would be noise resulting from people under the canopy. The noise as heard from his parent’s house was 85 dB. He again pointed out that the noise would be projected forward and down. He asked for the application to be rejected because of noise and that asked that the restaurant adhere to current licensing and planning conditions.


Categories